Varieer met blik en potgroenten (worteltjes, sperziebonen, doperwtjes)

Varieer met blik en potgroenten (worteltjes, sperziebonen, doperwtjes)

Varieer met blik en potgroenten (worteltjes, sperziebonen, doperwtjes)

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

Worteltjes:1 ui , verse gember (1 cm stukje),1 tl kerriepoeder,1 literpot of blik worteltjes,½ dl verse sinaasappelsap,1 bosuitje en de schil van ½ sinaasappel in reepjes,4 el amandelschaafsel.

Sperziebonen: 1 rood uitje,50gr doorregenrook-spekreepjes,150 gr oesterzwammen,1 rode paprika,1 tl sambal,Franse sperziebonen uit een literpot.

Doperwtjes: 2 sjalotjes,100 gr plakjes champignons,2 takjes tijm,100 gerookte kipfilet,1 literblik doperwten,½ dl kookroom.

Bereiden

Worteltjes: Bak 1 uitje met geraspte verse gember (1 cm,stukje) en 1 tl kerriepoeder. Voeg 1 liter of-blik worteltjes, ½ dl verse sinaasappelsap, 1 bosuitje en de schil van ½ sinaasappel in reepjes en 4 el amandelschaafsel toe.

Sperziebonen: Roerbak 1 rood uitje in smalle partjes met 50 gr doorregen rookspekreepjes, 150 gr oesterzwammen in reepjes, 1 rode paprika in reepjes en 1 tl sambal, schep er Franse sperziebonen uit 1 literpot of blik bij.

Doperwtjes: bak 2 gesnipperde sjalotjes en 100 gr plakjes champignons met 2 takjes tijm. Voeg 100 gr reepjes gerookte kipfilet, de uitgelekte doperwten uit 1 literpot of-blik en ½ dl kookroom toe. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus